Aanbod

Diagnostiek

Bij de start van elke behandeling wordt diagnostiek gepleegd. Dit gebeurt middels een intakegesprek en met behulp van online vragenlijsten. Soms gaat dit gepaard met een zogenaamde hetero-anamnese, een gesprek met een ouder of verzorger. Meestal duurt de diagnostische fase 1 tot 3 sessies.

Behandelplan

Op basis van de diagnostiek wordt een behandelplan met behandeldoelen in samenspraak opgesteld. Aan de hand van dit behandelplan wordt de behandeling gestart en regelmatig geëvalueerd. Een gemiddelde behandeling beslaat 10 tot 20 sessies.

Behandeling

De behandelingen worden zoveel als mogelijk volgens het meest passende behandelprotocol inhoud gegeven. Hierbij kun je denken aan de volgende methodieken:

  • EMDR: het beter verwerken van traumatische gebeurtenissen door terug te gaan naar de pijnlijke ervaring i.c.m. afleidende taken zoals het volgen van een lichtbalk en voelen van trillers in je hand
  • CGT: het leren uitpluizen van je automatisch negatieve gedachten en omzetten naar nieuwe helpende gedachten
  • ACT: het leren verdragen van je klachten en je aandacht richten op wat je belangrijk vindt (je waarden)
  • Medicatie (over het algemeen wordt dit als tijdelijke ondersteuning ingezet en ook weer afgebouwd)
  • Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) : door middel van mindfulness verandering aanbrengen in de wijze waarop je met je gedachten omgaat

Voor elke behandeling geldt: het vraagt tijd en inzet middels huiswerk en oefeningen. De combinatie van behandelsessies en thuis oefenen, geeft het beste resultaat!

Overige behandelopties

Naast de hiernaast beschreven bekende methodieken, ook bekwaam in minder bekende methodieken zoals Inquiry Based Stress Reduction (IBSR), Yucelmethode en elementen van schematherapie en dialectische gedragstherapie.